Ylpeydellä Kylästä -webinaari

Ylpeydellä Kylästä -webinaari kutsuu kylien kehittäjät koolle

Maaliskuun lopulla alkaa neljän webinaarin sarja, joka tarttuu maallemuuton nosteeseen ja tarjoilee monipuolisen kattauksen kyläasumisen ja maallemuuton edistämisestä. Ensimmäisessä osassa kuullaan Saimi Hoyerin, Tuomas Kuhmosen ja Miko Heinilän ajatuksia paikkaseksikkyydestä sekä kylien vetovoimasta. 

Ylpeydellä Kylästä -webinaarisarja on tarkoitettu kaikille kylien kehittäjille: maallemuuton edistäjille, kylille, kunnille, päättäjille kaikilla tasoilla sekä potentiaalisille maallemuuttajille. Kokonaisuudessa panostetaan asiantunteviin puhujiin ja inspiroiviin esimerkkeihin. Kaikki osat järjestetään etäyhteydellä Teamsin välityksellä. 

Ensimmäisessä webinaarissa 22.3.22 klo 9.00 ääneen pääsee Turun yliopiston Tulevaisuuden tutkimuskeskuksen tutkimusjohtaja Tuomas Kuhmonen. Hän uppoutuu näkökulmaan, miten pandemia voi hyödyttää maallemuuttoa ja miltä maailma näyttää kylien näkökulmasta pandemian jälkeen. Toinen puheenvuoro annetaan Kyrö Distilleryn perustajajäsenelle ja tislaamon johtajalle Miko Heinilälle. Miko avaa ajatusta maaseudun paikkaseksikkyydestä ja sen hyödyntämisestä kylien markkinoinnissa ja brändäyksessä. Kolmantena webinaarissa on äänessä hotelli Punkaharjun johtaja Saimi Hoyer, joka toimii myös Suomen Kylät ry:n Ylpeydellä Kylästä -kampanjan suojelijana. Saimi pitää webinaarin inspiraatiopuheenvuoron maallemuutosta ja siitä mitä tunteita kyläasuminen herättää parhaimmillaan.  

Webinaarisarja jatkuu tiistaina 10.5.22 aiheella Kylä kehittää – yhteistyön ja hankkeiden mahdollisuudet. Kehittäminen sisältää muun muassa ansaintamallit ja -ideat, kylien liiketoiminnallisuuden sekä hankkeistamisen. Tässä osassa paneudumme myös yhteistyön mahdollisuuksiin niin kunnan kuin naapurikylien sekä yritysten kanssa. 

Kolmas webinaari on tiistaina 13.9.22 aiheesta Viestintä – kylästä kuuluu. Viestintä on maallemuuton edistämisessä tärkeässä asemassa. Illan aikana paneudutaan viestinnän mahdollisuuksiin, mutta myös siihen millä äänensävyllä kylistä ja maaseudusta kannattaa viestiä. 

Webinaarisarjan viimeinen osa on tiistaina 8.11.22 aiheesta Kyläasumisen kehittäminen – uudet tuulet ja toimivat esimerkit. Maallemuuton edistäminen ei ole vain tonttien myymistä, vaan myös uusien asumismuotojen mahdollistamista ja yhteisöllisyyden esiin tuomista. Illan aikana kuulemme, miten kyläasumista voisi vielä uudistaa  ja millaisia toimivia esimerkkejä löytyy uudenlaisesta kyläasumisesta.

Ylpeydellä kylästä -webinaarisarja:
1. tiistai 22.3. klo 9-11.30 Ylpeydellä Kylästä -webinaari
2. tiistai 10.5. klo 17.30-19.30: Kylä kehittää – yhteistyön ja hankkeiden mahdollisuudet
3. tiistai 13.9. klo 17.30-19.30: Viestintä – kylästä kuuluu
4. tiistai 8.11. klo 17.30-19.30: Kyläasumisen kehittäminen – uudet tuulet ja toimivat esimerkit

Webinaarisarjan toteuttaa yhteistyössä Suomen Kylät ry, Päijät-Hämeen Kylät sekä Vierumäen Kyläyhdistyksen Vetovoimainen Vierumäki -hanke. 

Lisätietoa:
Johanna Niilivuo, maallemuuton asiantuntija, Suomen Kylät ry
045 341 0384
johanna.niilivuo(at)suomenkylat.fi

Tiina Västilä, kyläaktivaattori, Päijät-Hämeen Kylät
044 712 4208
info(at)phkylat.fi

Sara Etola, hankepäällikkö, Vetovoimainen Vierumäki -hanke
sara.etola(at)vierumaenkyla.fi 

Materiaalit 8.11. 
Kyläasumisen kehittäminen – uudet tuulet ja toimivat esimerkit
Tallenne webinaarista löytyy  TÄÄLTÄ

Illan puhujina:
Maallemuuton asiantuntija Johanna Niilivuo
Orimattilan kaavoituspäällikkö Suvi Lehtoranta
Osuuskunta Pöllökartanon toimitusjohtaja Leena Ilmola
.
Webinaarisarjan toteuttaa yhteistyössä Suomen Kylät ry, Päijät-Hämeen Kylät sekä Vierumäen Kyläyhdistyksen Vetovoimainen Vierumäki -hanke.

Materiaalit 13.9.
Viestintä – kylästä kuuluu!

Tallenne Webinaarista löytyy TÄÄLTÄ

.

Illan aikana kuultiin kolme puheenvuoroa täynnä ideoita kyläviestinnän kehittämiseen!

Illan avasi Marketing Finlandin toimitusjohtaja ja Ranskalaisen kyläkaupan emäntä Riikka-Maria Lemminki aiheella ”Maalaiskylä tarvitsee brändin”.

Webinaarin seuraavassa puheenvuorossa kuultiin hieman erilainen näkemys viestintään, kun vuoron saavat Puolangan Pessimistit. He kertoivat, kuinka tehdään omintakeista viestintää.

Illan pääpuhujana oli yrittäjä ja markkinoinnin strategi Varpu Rusila. Hän paljasti webinaarissa miten yksi hämäläinen voi kenkälaatikkobudjetilla ja systemaattisella tekemisellä saada aikaan viestin, joka on tänä vuonna tavoittanut yli 7 miljoonaa kansainvälistä ihmistä!

 

Materiaalit 10.5.22
Kylä kehittää – yhteistyön ja hankkeiden mahdollisuudet
Tallenne webinaarista löytyy TÄÄLTÄ 

Hankkeistaminen, Nina Kurunlahti, kyläkehittäjä, Leader Nouseva Rannikkoseutu

Ansaintamallit ja -ideat, Miia Tiilikainen, hallintopäällikkö, Eskolan Kyläpalvelut Oy

Kuntayhteistyö, Riikka Moilanen, kaupunginjohtaja, Oulainen 

 

 

Materiaalit 22.3.22
Tuomas Kuhmonen, tulevaisuuden tutkimuskeskuksen tutkimusjohtaja, Turun yliopisto

Jouni Ritola (toimitusjohtaja) ja Tony Sivula (vierailukeskuksen johtaja), Kyrö Distillery Company

Johanna Niilivuo, maallemuuton asiantuntija, Suomen Kylät ry

Tallenne webinaarista löytyy TÄÄLTÄ