Vuoden Kylä

Päijät-Hämeen Vuoden Kylä 2022 on Iitin Vuolenkoski

Pitkäjänteinen työ kylän kehittämiseksi vei voiton Päijät-Hämeen Vuoden Kylä -kilpailussa. Valintaraadin hurmanneen Vuolenkosken voiton takasi muun muassa kylän itse toteuttamat monipuoliset palvelut, vahva yhteisöllisyys sekä vapaaehtoistyö ja esimerkillinen työ asukasluvun kasvattamiseksi.

– Vuolenkoskella on tehty jo vuosikaudet, ja vuosikymmenet, esimerkillistä työtä kylän elinvoiman ylläpitämiseksi ja kehittämiseksi. Useat muut kylät läheltä ja kauempaa ovat käyneet hakemassa toimintaansa oppia ja mallia Vuolenkoskelta. Perustelee voittajaa valitsemassa ollut raatilainen.

Päijät-Hämeen Vuoden Kylä -kilpailun järjestää Päijät-Hämeen Kylät ja raadissa oli kyläjaoston eli kylien edustajien lisäksi paikallismedian, viime vuoden voittajan eli Vanhan Vääksyn, Päijät-Hämeen liiton sekä Järvi-Hämeen Osuuspankin edustajat.

– Vuolenkoski on jo 26. Päijät-Hämeen Vuoden Kylä ja on osa hienoa voittajien kaartia! Voittajalle on tarjolla positiivista näkyvyyttä ja mahdollisuus nauttia tähänastisesta kylän kehittämisen eteen tehdystä työstä. Kertoo Päijät-Hämeen Kylien kyläaktivaattori Henna Pirkonen

Vuolenkosken kyläyhdistyksen puheenjohtaja Eero Paronen kommentoi tuoreeltaan voittoa:
– Loistava fiilis, kun saadaan tällainen tunnustus. Paljon on tehty töitä yhteisönä ja tämä kannustaa menemään eteenpäin.

– Vilpittömät kiitokset kaikille kyläläisille ja muillekin aktiiveille. Kaikkien panos on tärkeä! Jatkaa Paronen

Voittoa juhlitaan maakunnallisessa kyläjuhlassa, Kyläkalaasissa, tänä vuonna Vuolenkoskella. Päijät-Hämeen Vuoden Kylän palkitsee Päijät-Hämeen Kylien lisäksi Iitin kunta, Päijät-Hämeen Osuuspankki ja Päijät-Hämeen Liitto. Päijät-Hämeen Vuoden Kylä 2022 osallistuu Suomen Vuoden Kylä 2022-kilpailuun.

Vuoden Kylä 2023 haku käynnissä 1.-31.11.2022
Ilmoita kyläsi tästä

 

Päijät-Hämeen Vuoden Kylä on valittu jo vuodesta 1997 lähtien. Voittaja osallistuu valtakunnalliseen kilpailuun.

Päijät-Hämeen Vuoden Kylän valitsee valitsijaraati, joka koostuu mm. Päijät-Hämeen liiton sekä edellisen vuoden Vuoden Kylän edustajista ja Päijät-Hämeen Kylien kyläjaoston jäsenistä.

Valintakriteerit:
Vuoden Kylän tittelin tulee saamaan kylä, jossa kylätoiminta ja yhteistyö ovat esimerkillistä
.
Valinnassa käytetään Suomen Kylät ry:n valintaperusteita, kuten:
– toiminnan suunnitelmallisuus ja pitkäjänteisyys
– uutta luova toiminta
– tulevaisuuteen suuntautuminen.
Erityisesti otetaan huomioon kylän kehittäminen laaja-alaisesti, avoin tiedottaminen, yhteistyön sujuminen muun muassa kunnan kanssa sekä elinkeinojen edistäminen ja panos kylän palvelujen järjestämiseksi ja elinkeinojen edistämiseksi.

Päijät-Hämeen Vuoden Kyläksi hakea voi kaikki päijäthämäläiset kylät ja kaupungiosat*.

Lisätietoa:
Kyläaktivaattori
Päijät-Hämeen Kylät
info(at)phkylat.fi
044 712 4208

*Voittaneilla kylillä on 5 vuoden karenssi.

Päijät-Hämeen Vuoden Kylät: