AJANKOHTAISTA

MATERIAALEJA TOIMINNAN KEHITTÄMISEEN

Kaipaatko työkaluja ja linkkejä sekä vinkkejä toimintaan?
Olemme koonneet kokonaisuuden, josta löydät apua muun muassa tapahtuman toteuttamiseen, kyläsuunnitelmien tekoon ja viestintään.

MATERIAALIT

#108HEIMONIKSIÄ
Julkaisemme viikoittain Heimoniksejä maaseudun yhteisöjen avuksi. Heimonikseistä saat uusia ideoita yhteisöllisyyden buustaukseen ja toiminnan kehittämiseen. Voit seurata niitä Instagramissa #108heimoniksiä tai Facebookissa #108heimoniksiä. Käytämme Päijät-Hämeen Kylien kanavia viestinnässämme.

#108heimoniksiä -GALLERIA

VOIMAA VAPAAEHTOISTYÖSTÄ

Miten tärkeässä roolissa vapaaehtoiset ovat teidän yhdistyksessänne ja millaisia tehtäviä teillä on vapaaehtoisille?

Yhdistyksille vapaaehtoisten panostus on elintärkeä apu, jonka avulla yhdistysten toiminta pyörii. Vapaaehtoisuus antaa voimaa sekä vapaaehtoiselle että yhdistykselle!

Toteutimme Heimohautomossa esittelyvideot vapaaehtoistyön tärkeydestä ja erilaisista talkoista yhdistyksen ja vapaaehtoistyöntekijän näkökulmasta.

Videot ovat osa Heimohautomo -hankkeen toimintaa ja ne on kuvattu 5–6/2021.

Kiitos Vanhan Vääksyn kehittämisyhdistys ry ja Virenojan Nuorisoseura ry sekä talkoisiin osallistuneet vapaaehtoiset!

Osa 1, Yhdistys

Vapaaehtoistyö on monipuolinen ja antoisa tapa osallistua esimerkiksi oman asuinalueen kehittämiseen. Osallistua voi vain hetkeksi tai sitoutua pidemmäksi aikaa. Vapaaehtoistyöstä voi saada paljon eri asioita, kuten uusia ystäviä, oppia uusia asioita ja auttaa pienellä panostuksella paikallista yhdistystä.

Osa 2, Vapaaehtoinen

Vapaaehtoistyö on antoisa tapa käyttää vapaa-aikaa. Toiminta on yhdistyksestä riippuen hyvin monipuolista. Vapaaehtoisena on mahdollista tutustua esimerkiksi kylän asukkaisiin tai oppia uutta. Lähtekää rohkeasti vapaaehtoiseksi oman alueen yhdistyksiin!

HEIMOHAUTOMO

c/o Päijänne Leader ry
Kustaankuja 2
17200 Vääksy

Joonas Karhinen
yhteisöaktivaattori
044 767 1314
joonas.karhinen(at)paijanne-leader.fi

Henna Pirkonen
kyläaktivaattori
044 712 4208
henna.pirkonen(at)paijanne-leader.fi