Ajankohtaista
heinä 02

Kutsu kehitysvammaiset mukaan toimintaan

”Meikäläisissä on voimaa!” – Me Itse ry

Kehitysvammaisuus tarkoittaa vaikeutta oppia ja ymmärtää uusia asioita. Yksilölliset eroavaisuudet kehitysvammaisuudessa ovat hyvin suuret. Haasteita kehitysvammaisilla voi olla mm. toimintakyvyssä, työllistymisessä ja elämänlaadussa. Syrjintä on vielä 2020-luvulla hyvinkin yleisestä. Heimohautomo-hanke toteutti erityisryhmäselvityksen, jossa paljastui kehitysvammaisten syrjinnän yleisyys. Kehitysvammaiset toivoisivat, että heidät otettaisiin paremmin ja avoimemmin mukaan erilaisiin yhteisöihin. Heimohautomo-hanke toteutti yhteistyössä Lahden Seudun Kehitysvammaisten Tuki ry:n ja Lahden seudun Me Itse -paikallisen ryhmän kanssa videon. Video kuvaa kehitysvammaisten erityistä elämää, jossa arki on tavallista.

Voisitko kutsua kehitysvammaisia mukaan kyläyhdistyksenne tai jonkin muun ryhmän toimintaan mukaan, jossa olet mukana? Heimohautomo-hanke haastaa kaikki toimijat ottamaan yhteyttä oman alueensa kehitysvammaisten toimintaa tukevaan yhdistykseen ja pyytämään kehitysvammaiset mukaan kokeilemaan toimintaa.

Videon kuvaus ja editointi: Jami Mäkelä