Ajankohtaista
elo 06

Heimohautomo kiittää ja kuittaa

Päijät-Hämeessä yli kaksi vuotta yhteisöjä sparrannut Heimohautomo -hanke on päättynyt. Hankkeen aikana järjestetyissä kaikkiaan noin 80 toiminnossa oli mukana yli 2000 henkeä. Tarjolla oli muun muassa koulutuksia, Kyläkahveja ja täsmäiskuja erilaisissa haasteissa painivien yhteisöjen luo. Kaikkiaan toiminta oli monipuolista eri puolilla Päijät-Hämettä. Yhteistyötä tehtiin laajasti kuntien, yhdistysten, yhteisöjen ja muiden alueen toimijoiden kanssa.

Heimohautomon toiminta perustui alueen yhteisöjen kuuntelemiseen ja toiminnassa tukemiseen.

– Suurimmat haasteet yhdistyksillä ympäri maakuntaa on nuorten aktivointi ja muutenkin uusien vapaaehtoisten mukaan saanti, kertoo Heimohautomon kyläaktivaattori Henna Pirkonen.

Näihin ja muihinkin haasteisiin Heimohautomo tarttui hankkeen aikana monipuolisesti kahden työntekijän turvin. Yhteisöaktivaattori Joonas Karhinen toimi kokopäiväisesti hankkeen parissa ja kyläaktivaattori Henna Pirkonen puolipäiväisesti Päijät-Hämeen Kylien toiminnan ohella.

– Hankeaika on kulunut nopeasti ja ollut todella antoisaa aikaa! Työtä olisi ollut jatkossakin yhtä lailla tai enemmänkin. Olemme tyytyväisiä hankkeen tavoitteiden saavuttamisesta ja monen tuhannen ihmisen tavoittamisesta Heimohautomon toiminnan kautta. Sanoo yhteisöaktivaattori Joonas Karhinen.

– Haluamme kiittää kaikkia Heimonhautomon toimintaan osallistuneita ja kaikkia yhteistyökumppaneita vuosien varrelta! Jatkaa Pirkonen

Heimohautomon aikana aloitettuja projekteja myös jatkaa elämäänsä muodossa tai toisessa.

– Nastolassa päästää skeittaamaan Nastolan Skeittipuistossa. Tässä projektissa Heimohautomo oli paikallisten aktiivien lisäksi vahvasti mukana! Kertoo Karhinen.

Lisäksi esimerkiksi maallemuuton edistämistä tukevat Maallemuuttotalkoot jatkuvat koko syksyn eri aihein.

Heimohautomo -hankkeen hallinnoijana toimi Päijänne-Leader ry ja rahoittajana Hämeen ELY-keskus. Hanke oli osa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmaa 2014–2020.

 

Lisätietoja
Henna Pirkonen
Kyläaktivaattori
044 712 4208
henna.pirkonen(at)paijanne-leader.fi

www.heimohautomo.fi