Ajankohtaista
touko 20

Päijät-Hämeessä alkaa Maallemuuttotalkoot!

Päijät-Hämeen Kylät, Heimohautomo ja Vierumäen kylän Aluerakentamisen suunnitteluhanke kutsuu kyliä, kuntia ja kaikkia maallemuuton edistämisestä kiinnostuneita Maallemuuttotalkoisiin. Kyseessä on infoiltojen sarja, joiden avulla saadaan vinkkejä maallemuuton edistämisestä.

.
Maallemuuton edistäminen nousi tärkeimmäksi kehittämiskohteeksi Päijät-Hämeen Kylien 02/2021 toteuttamassa kyläkyselyssä. Päijäthämäläisiin kyliin kaivataan kipeästi uusia asukkaita, jotta nykyinen palvelutaso saadaan pidettyä tai jotta sitä voitaisiin jopa parantaa. Yhtenä suurena yksittäisenä pelkona on nykyisen kyläkoulukannan pieneneminen.

.
Maallemuuttotalkoot pureutuu aiheen ytimessä oleviin aiheisiin kerran kuussa järjestettävissä infoilloissa. Aiheina on muun muassa alueidentiteetti, kaavoitus ja kyläkummit. Ensimmäisellä kerralla 8.6.21 ääneen pääsee Suomen Kylien maallemuuttoasiamies Johanna Niilivuo sekä Netta Malin Vierumäen Aluerakentamisen suunnitteluhankkeesta.

.
– Tavoitteena on saada kokoon koko maakunnan kattava keskusteleva ja ajatuksia sekä ideoita vaihtava ryhmä, joka on toistensa tukena ja apuna maallemuuttoon liittyvien haasteiden osalta. Kertoo Päijät-Hämeen Kylien ja Heimohautomon kyläaktivaattori Henna Pirkonen.

.
Iltojen aikana saadaan aiheiden asiantuntijoilta ja kokemusasiantuntijoilta konkreettisia neuvoja maallemuuton edistämisestä.
Lisätietoa Maallemuuttotalkoista: www.phkylat.fi/maallemuuttotalkoot

 

Lisätietoa:

Henna Pirkonen
Kyläaktivaattori, Päijät-Hämeen Kylät ja Heimohautomo
044 712 4208
info(at)phkylat.fi

Netta Malin
Hankekoordinaattori, Aluerakentamisen suunnitteluhanke
Vierumäen kyläyhdistys ry
040 701 4268
netta.malin(at)vierumaenkyla.fi