YHTEISÖT KASVUALUSTANA -seminaari 18.3.2021

Yhteisöt kasvualustana -seminaari kokosi laajalti aluekehittäjiä, päättäjiä ja vaikuttajia keskustelemaan aluekehittämisestä ja yhteisöllisyyden tärkeydestä.

Seminaari järjestettiin etänä 18.3.2021 klo 13–17.30.

Ohjelmassa oli monipuolinen kattaus keskustelua, huippuasiantuntijoita ja ajatusten ravistelua yhteisöllisyydestä sekä aluekehittämisestä. Aluetutkija Timo Aro johdatti osallistujat kukoistavan alueen viitekehykseen ja erilaisiin voimatekijöihin. Tutkimusprofessori Hilkka Vihinen loi kuvaa maaseutupolitiikasta ja yhteisöllisyydestä. Citymaalaisten Sirkku Varjonen ja Pauliina Seppälä purkivatt vastakkainasettelua maaseudun ja kaupunkien välillä.

Seminaarin lopussa Aro, Vihinen ja Varjonen Citymaalaisista istuivat Suomen Kylät ry:n puheenjohtaja Petri Rinteen sekä Hilkka Kempin, kansanedustaja ja Asikkalan kunnanvaltuuston puheenjohtajan, kanssa saman pöydän ääreen paneelikeskustelun tiimoilta. Keskustelua paneelissa johti Päijät-Hämeen liiton aluekehityspäällikkö Juha Hertsi.

Seminaarin juonsi Päivi Rönni, toiminnanjohtaja, MTK Häme.

Seminaaria koordinoi maaseuturahaston tuella toimiva Heimohautomo-hanke, jonka tavoitteena on kehittää ja tukea päijäthämäläisiä yhteisöjä.
Yhteistyökumppanit:
MTK-Häme
Asikkalan kunta
Suomen Kylät ry
Päijät-Hämeen liitto
Päijät-Hämeen Kylät
Päijänne-Leader ry

TEKSTITETYT ESITYKSET

AHA SLIDES -sanapilvet

HEIMOHAUTOMO

c/o Päijänne Leader ry
Kustaankuja 2
17200 Vääksy

Joonas Karhinen
yhteisöaktivaattori
044 767 1314
joonas.karhinen(at)paijanne-leader.fi

Henna Pirkonen
kyläaktivaattori
044 712 4208
henna.pirkonen(at)paijanne-leader.fi