Ajankohtaista
heinä 26

Päijät-Hämeeseen kunniamaininta Valtakunnan Virallisilta Kylähulluilta

Lauantaina 24.7.21 valittiin tuore XVI. Valtakunnan Virallinen Kylähullu

Kilpailussa Kari ”Kartsa” Rauha Hollolasta palkittiin Valtakunnan virallisten Kylähullujen taholta Talkoonyrkki -kunniamaininnalla.
Lämpimät onnittelut Päijät-Hämeen Kylien puolesta Kartsalle: mahtavalle tyypille, ahkeralle kyläaktiiville ja luovalle kylähullulle!

HAKEMUS:
www.phkylat.fi/kartsa

ESS 24.7.21:
Onko tässä valtakunnan kovin talkoolainen? Kyläaktiivi Kari Rauha Hollolasta sai harvoin jaetun Talkoonyrkin tittelin: ”Onhan se hienoa, että mun vaatimattomille tekemisille tulee tämmöinen tunnustus”
Juttu PDF-muodossa

Kari ”Kartsa” Rauha Manskivi, Hollola, Päijät-Häme
Valintaraadin kommentti:
”Kari ”Kartsa” Rauha on pitkän linjan tekijätyyppi, joita ilman hommat eivät hoidu. Todella vaikuttava näyttö käytännön toiminnasta ja talkootyöhön innostamisesta, ilolla ja huumorilla talkoohommat sujuu. Hän saa kaikki mukaan toteuttamaan ja tekee itse rempseällä tyylillään kaikkea mahdollista ja vielä enemmän. Hän on luova hullu, jonka päästä sinkoilee uskomattomia ideoita, joita hän ennakkoluulottomasti toteuttaa. Saamiemme suosituskirjeiden kautta välittyy realistinen kuva Kartsasta, joka on sydämellinen ideanikkari ja höpsö kyläläinen. Hän tekee kaiken täysillä ja sitoutuneesti kylien sekä niiden asukkaiden eteen”.

Valintaraati on valinnut elinikäiseen XVI. Valtakunnan Virallisen Kylähullun virkaan Anita Sieväsen Iistä Pohjois-Pohjanmaan maakunnasta

Meillä on ilo ja kunnia saada 16. Valtakunnan Virallinen Kylähullu tähän ainutlaatuiseen valio yksilöiden joukkoon. Uusi 16. Kylähullu täyttää kaikki kriteerit ja nyt häntä odottaa mielenkiitoinen elämänvaihe ja työsarka toimialueena on koko Suomi. Kylähulluksi valinnan kriteerinä on ennakkoluulottomuus, vahva tahtotila ja itsensä peliin laittaminen, minkä avulla on saanut merkittävää ja konkreettista jälkeä. Valintaperusteisiin vaikuttaa myös luova, tuloksellinen ja kaukokatseinen kotiseutu- ja kylätoimintatyö. Kylähullu on oman kylänsä, kuntansa, maakuntansa ja koko maaseudun pr-henkilö.

Valintaraati vakuuttui Anita Sieväsen soveltuvan erittäin hyvin Kylähullun virkaan ja on ansainnut elinikäisen Valtakunnan Virallisen Kylähullun arvonimen.

”Hakemuksesta paistoi kirkkaana ehdotetun henkilön monipuolisuus. Hän on toiminut monella eri tasolla tehtävässään puolustaa maaseutua, hän on kirjallisesti lahjakas, kielitaitoinen. Häneltä löytyy yhteiskunnallista näkemystä, vahvaa hallinnollista osaamista, organisointikykyä ja näyttöä käytännön toiminnasta ja yhteistyöverkostoa ympäri Suomenmaata. Häneen kiteytyy sanat organisaattori ja vaikuttajatyyppi”. Anitan CV on vaikuttavaa luettavaa niin työelämän, luottamustehtävien kuin vapaaehtoistyön osalta. Anitalla on erinomaiset lähtökohdat lähteä kehittämään Kylähullujen toimintaa 2020-luvulle.

 

KYLÄHULLUN HUONEENTAULU

 1. Luovuus ja kylähulluus, mikä ihana yhtälö.
 2. Jos voima ei virtaa, Kylähullu ottaa tulpan pois.
 3. Mitä enemmän Kylähullulla on pulmia, sitä enemmän hän on elossa.
 4. Koska itse ongelmaa tärkeämpi on se miten siihen suhtaudutaan, siksipä Kylähullu suhtautuu siihen positiivisesti.
 5. Kylähullu on erikoistunut sellaisten asioitten tekijäksi, joita muut eivät pysty tekemään.
 6. Kylähullu on heittänyt sanan mahdoton roskakoriin.
 7. Kylähullu tietää, että maailmassa tahdonvoimaa, älyä ja uskoa riittää, siksi kaikki on mahdollista.
 8. Kylähullu miettii pulmaa, katselee ympärilleen ja näkee vaatetettuja mahdollisuuksia.
 9. Useimmat Kylähullun huolet johtuvat siitä, että hän ei pysty pysymään paikoillaan.
 10. Kylähullu on loputon mahdollisuus ja viittaa hän kantaa loputtomasti, loppuun asti.

  kylahullu.net