Ajankohtaista
elo 08

Tilaa maksuton valokuvanäyttely

Päijät-Hämeen Kylät on toteuttanut kesän aikana ”Kulttuuria vapaaehtoistyönä” -valokuvaprojektia. Valokuvaaja Jussi Manni on kiertänyt Päijät-Hämeen kulttuurikohteita ja taltioinut kulttuurikentällä tehtävää monipuolista vapaaehtoistyötä. Valokuvanäyttely sisältää 16 valloittavaa teosta.

Valokuvanäyttelyn avajaisia vietetään maakunnallisessa Kyläkalaasissa Tennilässä 5.8. ja näyttely vierailee valtakunnallisessa KyläAreena -tapahutumassa Salossa elokuun lopussa. Näyttelyn voi sen jälkeen tilata omalle kylälle, yhteisölliseen tilaan maksutta kesään 2024 asti. Hanke on saanut AKKE-rahoitusta Päijät-Hämeen Liitolta.

Ota yhteyttä kyläaktivaattoriin, ja varaa sopiva näyttelyaika:
p. 044 712 4208 tai info@phkylat.fi

 

Valokuvat kertovat kylien kulttuuritarjonnasta

Mitä maaseudun kulttuuritarjonta olisi ilman vapaaehtoisia ja yhdistystoimijoita? Teatteria, taidenäyttelyitä, museoita, lavatansseja ja kulttuuritapahtumia tuotetaan ammattimaisesti, mutta yhdistyspohjalta monipuolisesti Päijät-Hämeessä. Kulttuuria vapaaehtoistyönä -valokuvanäyttelyä varten on kierretty maakunnassa kuvaten vapaaehtoistyön tuloksena syntyvää kulttuuritarjontaa kesän 2023 aikana. Valokuvaajana on toiminut lahtelainen Jussi Manni, visuaalinen monitaitaja. Näyttely on hänen ensimmäinen, ja hän tuo ilmeikkäällä kuvakerronnallaan hyvin esiin kulttuurin tekijäpersoonat ja monipuoliset miljööt.

”Kuvauskohteet ovat ihastuttaneet miljöinä ja kuvaustilanteet ovat olleet spontaaneja ja innostavia kohtaamisia”, pohtii Manni. Kuvauskohteita ovat olleet mm. Urajärven kartanomuseo, Hollolan kotiseutumuseo, Enni Idin taiteilijakoti, Vintturin seurantalo, taide- ja toimintakeskus Kaarisilta sekä Huovilan puisto. Lisäksi kuvauksia tehtiin Heinolan kameraseuran näyttelyssä ja Iitin musiikkijuhlilla.

Valokuvanäyttely avataan maakunnallisessa kyläjuhlassa Kyläkalaasissa Tennilässä 5.8. Valokuvanäyttely on esillä valtakunnallisessa KyläAreena -tapahtumassa Salossa 31.8.-1.9., jonka jälkeen se on tilatavissa kiertävänä maakunnan maaseudun yhteisöllisiin tiloihin kuten kylätaloille, seurantaloille, kyläkouluille tai kyläkaupoille toukokuun 2024 loppuun asti.

”Kulttuurikentällä tehdään valtava määrä vapaaehtoistyötä. Valokuvanäyttelyn myötä halutaan nostaa tärkeä asia esille sekä huomioida ja kiittää vapaaehtoisia tekijöitä. Lisäksi kiertävä valokuvanäyttely lisää kulttuurikokemusten saavutettavuutta kylissä.” kertoo kyläaktivaattori Tiina Västilä Päijänne-Hämeen Kylistä.