Ajankohtaista
helmi 08

Kriisinkestävien kylien Häme -vaalipaneeli

Päijät-Hämeen Kylien vaalipaneeli järjestetään yhteistyössä Vierumäen kyläyhdistyksen ja Vetovoimainen Vierumäki-hankkeen kanssa Vierumäen Aavehallilla 7.3. klo 18.00. Tilaisuus on kaikille avoin. Ennen paneelia mahdollisuus nauttia kahvia Vierumäen kyläyhdistyksen kahvilassa klo 17.30 alkaen. Tilaisuus on nähtävissä myös suorana striiminä sekä myöhemmin tallenteena Päijät-Hämeen Kylien YouTube-kanavalla. Kriisinkestävien kylien Häme / Vaalipaneeli – YouTube

Vaalipaneelin juontaa Johanna Niilivuo, Suomen Kylät ry:n maallemuuton asiantuntija.

Panelistit: Venla Avelin (VIHREÄT), Saija Granlund (PS), Maarika Karjalainen (LIIKE NYT), Eemeli Lehtinen (SDP), Ville Melanen (KD), Mika Mäentalo (KESK), Hannu Siivonen (VAS), Pia Tyyskä (RKP), Ilkka Viljanen (KOK).

FB-tapahtuma löytyy

Hyvän elämän edellytyksen ovat kaikilla lähtökohtaisesti samat asuinpaikasta huolimatta. Saavutettavat palvelut ja terveydenhoito, kunnossa oleva tiestö, monipuolinen kouluverkko, hyvin toimivat tietoliikenneyhteydet ja ympärillä oleva yhteisö luovat turvaa ja kasvattavat resilienssivarastoja. Suomen aluepolitiikka voi jyrätä helposti harvemman asutuksen alueita myös eteläisen Suomen alueella, vaikka harvaan asuttua maaseutua on vähän. Kuinka varmistamme hyvän elämän edellytyksen myös maaseudun kylissä? 

Viime vuosien maailmanlaajuiset kriisit ovat herättäneet meidät huomaamaan huoltovarmuuden tärkeyden sekä sen, kuinka tärkeää ihmiselle on lähiympäristön yhteisön tuki ja luotettavan tiedon saaminen, kun jotain yllättävää tapahtuu. Samasta syystä monella alalla tapahtuneet työelämän radikaalit muutokset ovat nostaneet etätyön ja monipaikkaisuuden trendeiksi luoden uudenlaisia mahdollisuuksia maaseudulle – sekä vaatien uutta tapaa ajatella ja kehittyä. Miten kehitämme ja kehitymme vastaamaan näihin tarpeisiin?   

Suomen Kylät ry on laatinut eduskuntavaalitavoitteet 2023, jotka löytyvät TÄÄLTÄ.