Ajankohtaista
tammi 12

Tennilä-Voistio Hollolasta Vuoden Kylä 2023

Päijät-Hämeen Vuoden Kylä 2023 on reilu 300 asukkaan kylä Tennilä-Voistio Hollolasta. Valintaraadin mukaan Tennilä-Voistion hakemuksesta välittyi mielikuva lämminhenkisestä maalaiskylästä, josta löytyy yhteisöllisyyttä ja tekemisen meininkiä.

Kylän keskuksena toimii vanha kyläkoulu, joka on ollut jo parikymmentä vuotta kylän omistuksessa. Rakennuksessa toimii ryhmäperhepäiväkoti sekä kylätalo. Siellä järjestetään paljon erilaisia kylätapahtumia sekä se toimii harrastusryhmien kokoontumistilana. Yhteisöllisyyttä luo joka toinen viikko koululla järjestettävä yhteisruokailu kirjastoautopäivänä.

Erityisesti raatilaiset pitivät siitä, että kylä on panostanut kyläturvallisuuteen. Kylällä toteutettiin turvallisuuskysely, joka pohjalta lähdettiin toteuttamaan mm. heijastin- ja kylttikampanja sekä risteysalueita raivattiin talkoilla näkyvyyden parantamiseksi. Nyt on kylätalolle saatu myös aggregaatti takaamaan vedenjakelu häiriötilanteissa.

Päijät-Hämeen Vuoden Kylä -kilpailun järjestää Päijät-Hämeen Kylät. Valintaraadissa on mukana kylien edustajien lisäksi paikallismedian, viime vuoden voittajan eli Vuolenkosken, Päijät-Hämeen liiton sekä Päijät-Hämeen Osuuspankin edustajia.

–Tennilä-Voistio on jo 27. Päijät-Hämeen Vuoden Kylä ja saa nimensä ansiokkaaseen joukkoon. Voittajakylä ansaitsee kiitoksen ja kyläjuhlan lisäksi tarjolla on positiivista näkyvyyttä, Päijät-Hämeen Kylien kyläaktivaattori Tiina Västilä sanoo tiedotteessa.

Kylältä voittoa kommentointiin seuraavasti: ”Olemme tosi iloisia voitosta, ja erityisesti siitä, että olemme ensimmäinen kylä Hollolasta, joka on valittu Päijät-Hämeen vuoden kyläksi. Kylällämme on viime vuosina tehty paljon töitä yhteisöllisyyden lisäämiseksi, ja viime vuonna erityiseksi teemaksi otettiin kylän turvallisuuden parantaminen, joka koetaan hyvin tärkeäksi kyläläisten keskuudessa. Vuoden Kylä -tunnustuksen myötä saamme mahdollisuuden jakaa eteenpäin näitä oppejamme, ja myös kehittää kyläämme entistä parempaan suuntaan.”

Voittoa tullaan juhlistamaan Tennilä-Voistion kylällä maakunnallisessa kyläjuhlassa. Päijät-Hämeen Vuoden Kylän palkitsee Päijät-Hämeen Kylät, Hollolan kunta, Päijät-Hämeen Osuuspankki ja Päijät-Hämeen Liitto. Lisäksi muistetaan tsemppipalkinnolla Paimelan kylää Hollosta sekä tunnustuspalkinnolla Villähteen kylää Lahdesta.

 

Kuva: Terhi Hentilä