Ajankohtaista
tammi 09

Päijät-Hämeen Vuoden Kylä 2022 on Iitin Vuolenkoski

Pitkäjänteinen työ kylän kehittämiseksi vei voiton Päijät-Hämeen Vuoden Kylä -kilpailussa. Valintaraadin hurmanneen Vuolenkosken voiton takasi muun muassa kylän itse toteuttamat monipuoliset palvelut, vahva yhteisöllisyys sekä vapaaehtoistyö ja esimerkillinen työ asukasluvun kasvattamiseksi.

– Vuolenkoskella on tehty jo vuosikaudet, ja vuosikymmenet, esimerkillistä työtä kylän elinvoiman ylläpitämiseksi ja kehittämiseksi. Useat muut kylät läheltä ja kauempaa ovat käyneet hakemassa toimintaansa oppia ja mallia Vuolenkoskelta. Perustelee voittajaa valitsemassa ollut raatilainen.

Päijät-Hämeen Vuoden Kylä -kilpailun järjestää Päijät-Hämeen Kylät ja raadissa oli kyläjaoston eli kylien edustajien lisäksi paikallismedian, viime vuoden voittajan eli Vanhan Vääksyn, Päijät-Hämeen liiton sekä Järvi-Hämeen Osuuspankin edustajat.

– Vuolenkoski on jo 26. Päijät-Hämeen Vuoden Kylä ja on osa hienoa voittajien kaartia! Voittajalle on tarjolla positiivista näkyvyyttä ja mahdollisuus nauttia tähänastisesta kylän kehittämisen eteen tehdystä työstä. Kertoo Päijät-Hämeen Kylien kyläaktivaattori Henna Pirkonen

Vuolenkosken kyläyhdistyksen puheenjohtaja Eero Paronen kommentoi tuoreeltaan voittoa:
– Loistava fiilis, kun saadaan tällainen tunnustus. Paljon on tehty töitä yhteisönä ja tämä kannustaa menemään eteenpäin.

– Vilpittömät kiitokset kaikille kyläläisille ja muillekin aktiiveille. Kaikkien panos on tärkeä! Jatkaa Paronen

Voittoa juhlitaan maakunnallisessa kyläjuhlassa, Kyläkalaasissa, tänä vuonna Vuolenkoskella. Päijät-Hämeen Vuoden Kylän palkitsee Päijät-Hämeen Kylien lisäksi Iitin kunta, Päijät-Hämeen Osuuspankki ja Päijät-Hämeen Liitto. Päijät-Hämeen Vuoden Kylä 2022 osallistuu Suomen Vuoden Kylä 2022-kilpailuun.

 

Lisätietoa

Päijät-Hämeen Kylät
Henna Pirkonen, kyläaktivaattori
044 712 4208
info(at)phkylat.fi

Vuolenkosken kyläyhdistys ry
Eero Paronen, puheenjohtaja
0400 659 877
kylayhdistys(at)vuolenkoski.fi