Ajankohtaista
kesä 25

Vanhan Vääksyn Kyläjuhla kutsuu piknikille

Vanhassa Vääksyssä juhlitaan uutta kyläkirjaa ja Päijät-Hämeen Vuoden Kylä -titteliä sunnuntaina 11.7.21 kello 14.30 alkaen.

Kyläjuhla kutsuu kaikki kesäiseen pikniktapahtumaan Toivo Kärki -alueelle Vääksyn kanavan kupeeseen. Vanhan Vääksyn Kyläjuhla on osa Vääksyn kanavan 150-vuotisjuhlaviikkoa. Järjestäjinä toimii yhteistyössä Vanhan Vääksyn kehittämisyhdistys ja Päijät-Hämeen Kylät. Lisäksi mukana menossa on myös Viipurilainen Kotileipomo, Päijät-Hämeen Liitto sekä Asikkalan kunta.

Toiveena olisi saada kaikki juhlistamaan Vääksyn tuoretta kyläkirjaa ja Päijät-Hämeen Vuoden Kylä – voittoa kanssamme. Kumpaakaan upeaa saavutusta emme olisi pystyneet yhdistyksenä yksin toteuttamaan, vaan kaikkeen toimintaan on osallistunut suuri määrä asukkaita ja Vanhan Vääksyn ystäviä vuosien ajan! Kiteyttää Vanhan Vääksyn kehittämisyhdistyksen tuore puheenjohtaja Sari Niemi.

Kyläjuhlan aloittaa Vääksyn kyläkirjan esittelytilaisuus, jossa keskustelua käyvät kirjan kirjoittajat ja tarinoiden muistelijat yhdessä. Vääksy – Tarinoita kanavakylästä -teos julkaistiin toukokuun lopussa, mutta korona esti sen julkistamistilaisuuden. Kirja on ensimmäinen Vääksyn paikallishistorian kehittymistä laajasti käsittelevä teos, jota on jo ehditty kiitellä. Vanhan Vääksyn kehittämisyhdistyksen julkaisemaa kirjaa on myynnissä koko kanavan juhlaviikon ajan.

Kyläkirjan esittelytilaisuuden jälkeen palkitaan Päijät-Hämeen Vuoden Kylä 2021 eli Vanha Vääksy. Vuoden Kylän palkitsee Päijät-Hämeen Kylät, Päijät-Hämeen liitto, Järvi-Hämeen Osuuspankki, Asikkalan kunta sekä viime vuoden voittaja eli Anttilanmäki Lahdesta.

Palkitsemisen jälleen iltapäivä jatkuu hyvässä seurassa, kun lavalle astuu musisoimaan Mikael Saari ja Miikka Kallio.

Ohjelma:

klo 14.30 Vääksyn kyläkirjan esittelytilaisuus – keskustelemassa kirjan kirjoittajia ja muistelijoita
klo 15.15 Vuoden 2021 päijäthämäläisen kylän palkitseminen. Vuoden Kylän palkitsee Päijät-Hämeen Kylät, Päijät-Hämeen liitto, Järvi-Hämeen Osuuspankki, Asikkalan kunta sekä viime vuoden voittaja eli Anttilanmäki Lahdesta.
n. klo 15.45 Puistokonsertti: Mikael Saari ja Miikka Kallio. Ota eväät ja viltit mukaan ja tule piknikille!

Tervetuloa juhlistamaan vuoden kylää! Ohjelma on avoin ja maksuton kaikille.

 

Lisätietoja:

Sari Niemi
Puheenjohtaja, Vanhan Vääksyn kehittämisyhdistys ry
info(a)vanhavaaksy.fi
www.vanhavaaksy.fi

Henna Pirkonen
Kyläaktivaattori, Päijät-Hämeen Kylät
044 712 4208
info(a)phkylat.fi
www.phkylat.fi