Ajankohtaista
maalis 31

Nuoret haluavat edistää maallemuuttoa – Suomen Kylät ry:n nuorten tulevaisuusjaosto aloitti toimintansa

Nuoret haluavat edistää maallemuuttoa – Suomen Kylät ry:n nuorten tulevaisuusjaosto aloitti toimintansa

Maakunnalliset kyläyhdistykset ja Leader-ryhmät ovat nimenneet maakunnistaan nuoria paikallistoimijoita edustajiksi Suomen Kylät ry:n uuteen nuorten tulevaisuusojaostoon.

Tulevaisuustyö korostuu nopeasti muuttuvassa toimintaympäristössä. Se on tärkeä osa kaikkien Suomen Kylät ry:n jaostojen toimintaa. Paikallisen kehittämisen jatkuvaksi uudistamiseksi ja nimenomaan nuorten osallisuuden vahvistamiseksi perustimme viidenneksi jaostoksemme nuorten tulevaisuusjaoston, toteaa Suomen Kylät ry:n puheenjohtaja Petri Rinne.

Nuorten tulevaisuusjaosto koostuu 16 nuoresta, joista nuorin on 16-vuotias ja vanhin 27-vuotias. Useimmilla on kylä- tai Leader-osaamisen lisäksi kokemusta niin järjestö- kuin asuinkuntansa nuorisovaltuustotyöstä. Osa on mukana myös kuntapolitiikassa tai kuntavaaliehdokkaina. Jaoston odotetaan valmistelevan ja tekevän Suomen Kylät ry:n hallitukselle ajantasaisia ehdotuksia liittyen paikalliseen kehittämiseen ja tulevaisuuteen suuntautumiseen erityisesti nuorten näkökulmasta. Jaoston toimikausi on kolme vuotta ja toimintaa voidaan kehittää tänä aikana joustavasti.

Jaosto kokoontui etäyhteyksin ensimmäisen kerran tiistai-iltana 23.3. Jaostolaiset valitsivat keskuudestaan puheenjohtajaksi liikunnanohjaaja Karoliina Ahtiaisen Lappeenrannasta ja varapuheenjohtajaksi tapahtuma- ja viestintäkoordinaattori Eevasisko Mehtätalon Oulusta. Päijät-Hämeen edustaja on Heta Järvelä Asikkalan Mustjärveltä.

Jaostolaiset kokevat tärkeäksi edistää uudessa pestissään mm. maallemuuttoa, kuntien nuorisovaltuustotyötä, etäopiskelun kehittämistä, nuorten hyvinvointia ja harrastusmahdollisuuksia sekä maaseutumielikuvia nuorten keskuudessa.

Mahtavaa olla näin mahtavassa porukassa mukana! Ensimmäisen kokoontumisemme perusteella meillä tulee olemaan idearikas ja kehittämishenkinen meininki tulevina vuosina. Innolla odotan nuorisojaoston varsinaisen työn alkamista ja jäseniin tutustumista. Toivon, että nuorisojaostomme kautta nuorten näkökulmat tulevat yhä vahvemmin näkyviin Suomen Kylät ry:n toiminnassa, kommentoi tuore puheenjohtaja Karoliina Ahtiainen.

Suomen Kylät tulee saamaan roimasti uusia näkemyksiä, innovatiivisuutta ja tukea kehitysaskeliin näiden uusien jaostolaistemme avulla, intoilee myös kokoukseen osallistunut Rinne.

Suomen Kylät ry – Finlands Byar r.f. on kylä- ja Leader-toimintaa sekä paikallista kehittämistä edistävien verkostojen yhteistyöjärjestö. Jäseniä ovat paikallista kehittämistä edistävät valtakunnalliset järjestöt, kaikki Leader-ryhmät ja maakunnalliset kyläyhdistykset, maakunnan liittoja sekä kylä- ja kaupunginosayhdistyksiä. Sekä suomen- että ruotsinkielinen toiminta kuuluvat yhdistyksen toimialaan, joka kattaa koko maan. Suomen Kylät ry edistää Suomen kaikkiaan noin 4 000 kylän, 19 maakunnallisen kyläyhdistyksen ja 54 Leader-ryhmän paikallislähtöistä kehittämistyötä. Yhdistys toimii valtakunnallisena yhteistyöjärjestönä kylien kehittämisessä sekä asukkaiden elinolojen ja hyvinvoinnin edistämisessä.

Suomen Kylät ry:n nuorten tulevaisuusjaoston kokoonpano:

Etelä-Karjala: Karoliina Ahtiainen, Lappeenranta

Etelä-Pohjanmaa: Mikko Jaskari, Ylihärmästä (Kauhava)

Häme: Essi Tuomenoja, Vojakkala

Itä-Uusimaa: Tiia Åhl, Myrskylä

Kainuu: Tia-Maria Tikkanen, Sotkamo

Keski-Suomi: Juho Paananen, Muurasjärvi (Pihtipudas)

Kymenlaakso: Meea Niemelä, Villikkala

Lappi: Senni Välimaa, Ylitornio

Pirkanmaa: Emmi Sarvijärvi, Parkkuu (Ylöjärvi)

Pohjanmaa: Jennica Lattunen, Vaasa

Pohjois-Pohjanmaa: Eevasisko Mehtätalo, Oulu

Pohjois-Savo: Jussi Mikkonen, Harjuranta

Päijät-Häme: Heta Järvelä, Asikkala

Satakunta: Tyyne Vuorela, Siikainen (/Helsinki)

Uusimaa (keski- ja länsi-): Kaisla Dahlqvist, Pohja (Raasepori)

Varsinais-Suomi: Nina Kuusisto-Huuskonen, Uusikaupunki

 

Lisätietoja:

Petri Rinne, puheenjohtaja, Suomen Kylät ry, p. 040 555 3232, petri.rinne@suomenkylat.fi

Karoliina Ahtiainen, nuorten tulevaisuusjaoston puheenjohtaja, Suomen Kylät ry, p. 050 301 9017, karoliina.ahtiainen@hotmail.com