Avoimet Kylät 2020

Avoimet Kylät – VERKOSSA

Kylät toteuttavat digiloikan Avoimet Kylät -päivänä!
Päijät-Hämeessä julkaistaan monipuolisesti sisältöä luontokohteista Enni Idin esittelyvideoon ja Kylärallista kuvakollaaseihin

Avoimet Kylät -päivä järjestetään tänä vuonna poikkeuksellisesti verkossa. Avoimet Kylät verkossa -päivä toteutetaan 13. kesäkuuta. Päivän toteutuksessa kylät julkaisevat verkossa esimerkiksi videon ulkoilureiteistä ja retkeilykohteista, kuvagallerian vanhoista kuvista, kyläkolumnin, kylähistoriikin lyhennelmän tai vaikkapa podcastin kylän elämästä. Kylä tuottaa ja päättää sisällön ja päivän tavoitteena on digiosaamisen vahvistaminen ja yhteisen näkyvyyden hyödyntäminen.

Päivän yhtenä teemana on ulkoilu ja lähiliikuntapaikat. Tavoitteena on esitellä kylien ulkoilu- ja liikuntapaikkoja verkossa, jotta ihmiset löytävät paremmin kylien ulkoilumahdollisuuksien pariin. Tapahtumapäivänä avoimetkylat.fi-sivustolle julkaistaan Suomen kartta, josta pääsee linkkien avulla tutustumaan kylien tuottamaan sisältöön. Päivän julkaisuissa käytetään tunnistetta #avoimetkylät.

– Tämä on kyllä hieno mahdollisuus kylille näyttää digiosaamistaan ja nostaa esille upeita retkikohteita maakunnassamme, toteaa Päijät-Hämeen Kylien kyläaktivaattori Henna Pirkonen.

Tarkoituksena on, että päivään tuotettu sisältö toimii kylien markkinointimateriaalina koko kesän ajan. Parhaillaan käynnissä oleva kesä tulee olemaan lähimatkailun ryntäys, joten verkkomateriaali ohjaa ihmisiä vierailemaan kylien upeissa kohteissa omatoimisesti kesän aikana.

Avoimet Kylät verkossa -päivän pääasiallinen julkaisukanava on kylien omat verkkosivut ja Facebook. Kylä julkaisee materiaalin omalle sivuilleen tai kanavalleen. Lisäksi päivän materiaalia voi julkaista kylän Youtube-kanavalla ja Instagramissa. Linkit kylien omiin kanaviin julkaistaan tapahtumapäivänä osoitteessa www.avoimetkylat.fi. Sivustolle julkaistaan Suomen kartta, josta pääsee tutustumisretkelle satoihin kyliin.

Suomen Kylät ry toteuttaa Avoimet Kylät verkossa päivän yhteistyössä Päivittäistavarakauppa ry:n Kyläkauppapäivän kanssa. Kyläkauppapäivä-tapahtuma muistuttaa lähipalveluiden merkityksestä Kyläkauppapäivän kyläkaupat julkaistaan samalla karttapohjalla tapahtumapäivänä.

Koko Suomen Avoimet Kylät kohteet kartalla:
www.avoimetkylat.fi/kylat-kartalla

Kyläralli 2020 ajetaan etänä. 
Ohjeet ja lisätiedot:
www.phkylat.fi/kylaralli

Päijät-Hämeen Avoimet Kylät -päivän kohteet:

TAPAHTUMAN JÄRJESTÄJÄ/KYLÄN EDUSTAJA:

ILMOITA TAPAHTUMASI TÄNNE

Päivän toteutuksessa kylät julkaisevat verkossa esimerkiksi
– videon ulkoilureiteistä ja retkeilykohteista
– kuvagallerian vanhoista kuvista
– kyläkolumnin
– kylähistoriikin lyhennelmän
– podcastin kylän elämästä

Sisältö on melko vapaa, kunhan aineisto on digitaalisena ja siihen on olemassa julkaisuluvat tekijältä. Päivän yhtenä teemana on ulkoilu ja lähiliikuntapaikat. Tavoitteena on esitellä kylien ulkoilu- ja liikuntapaikkoja verkossa, jotta ihmiset löytävät paremmin kylien ulkoilumahdollisuuksien pariin.

Lisätietoja:
Henna
044 712 4208
info(at)phkylat.fi

Kylille löytyy  Avoimet Kylät -sivuilta
www.avoimetkylat.fi

– Logoja